Harkányban a parkolási rend, Siklóson a díjak változnak

Helyi - szerző: KT

Siklóson január 12-től változik a parkolás díja, Harkányban napirenden van a parkolási rendszer módosítása és a díjfizetés zónáinak kiterjesztése. A parkolási lehetőségek új területtel, valamint a lebontott Bányász helyén kialakított placcal is bővülnek.

 

 

Harkányban folynak az egyeztetések a parkolási rendszer változtatásáról, pontos határidő még nincs kitűzve a parkolóőröket felváltó parkolóórás rendszer kiépítésére. A módosítás tartalmazza a jelenlegi díjfizetési zóna kiterjesztését, mely értelmében a Kossuth Lajos utcán is parkolójegy megváltása mellett lehet majd várakozni. Szintén parkoló lesz a romos Bányász étterem területe, mely elbontásáról megállapodás született – tudtuk meg.

 

A visszaélés lehetőségét nélkülöző parkolási rend díjszabásának megállapításában a Siklósi árakat is figyelembe veszik, de helyiek és vállalkozók kedvezőbb árú éves bérletvásárlási lehetőségéről is értesültünk. Emellett a mostanihoz hasonló mérték megtartásával továbbra is váltható lesz napi jegy is. Folynak az egyeztetések a parkolási díj fürdő szolgáltatásba való beszámításáról is.

 

 

Siklóson a parkolási díj változik

 

Január 12-től változnak Siklóson a parkolási díjak. Míg a 2014-ben váltott éves bérletek január 31-ig érvényesek, a helyi lakosok számára váltható bérlet a 2015-ös évben 4500 forintba fog kerülni, míg a más településen lakók számára ez 7600 forintos áron váltható meg. A rendszám nélküli gépekre ugyanezen díj 15.600 és 20.600 forint lesz, igaz, a közterületen tárolt járműveinket 30 nap után elszállíthatják.

 

A hétköznapokon 8 és 16, szombaton pedig 8 és 12 óra között a zónában megálló személyautóknak (A kategória) 40 forinttal 280 forintra emelkedik az egyórányi parkolás díja, míg a B díjosztály teherkocsijainak kvótája nem változik, továbbra is óránként 480 forintot kell fizetni. Mindkét kategória számára váltható arányosan csökkentett díjjal negyedórás várakozási időre szóló jegy is.

 

Más nyitvatartása lesz a parkolási irodának is, hétköznapokon 8 és 16 óra között látogathatjuk a parkolóőrök főhadiszállását.