13 áruház, 560 dolgozó: ez csak a kezdet

Gazdaság - szerző: KT

13 áruházát zárja be a Tesco és úgy tudni több, mint 560 dolgozóval közlik, hogy megszűnik a munkahelye. A gazdasági alapra helyezett döntését a közelmúlt kormány által bevezetett nyereséghez kötött jogszabályi változtatásaival indokolja az áruház.

 

 

A cél a hosszú távú, változó kiskereskedelmi környezethez és vásárlói szokásokhoz igazodó, gazdaságos működtetés fenntartása. Az elmúlt időszak jogszabályi változásainak hatására jelentősen megnőttek a Magyarországon működő kiskereskedelmi láncok működési költségei, továbbá a jövőben a jogszerű működés csak a nyereséges vállalatok számára lehetséges. Mindezek hatására sürgetőbbé vált az áruházak eredményességének felülvizsgálata – írja hétfői közleményében a cég.

 

Az intézkedés tehát a nyereséges üzemeltetésről szóló jogszabály következménye, nem pedig a márciustól esedékes vasárnapi zárva tartás hatása – az még várat magára.

 

A magyarországi Tesco hosszú távú működését és eredményességét szeretnénk biztosítani azzal, hogy bezárjuk 13 áruházunkat. Hiszek abban, hogy ezzel a döntésünkkel szolgáljuk leginkább vásárlóink és munkatársaink jövőbeni érdekeit. A Tesco számára továbbra is kiemelten fontos Magyarország, és a magyar vásárlók – mondta Nigel Jones, az áruházlánc magyarországi üzletágának vezérigazgatója, hozzátéve, számukra az a legfontosabb, hogy az érintetteknek az a áruházláncon belül találjanak más munkalehetőséget.

 

A Tesco februártól három győri és egy budapesti áruházán kívül Sopronban, Abonyban, Hajdúböszörményben, Püspökladányban, Tolnán, Nagykátán, Törökszentmiklóson, Nyergesújfalun és Tatabányán zár be üzletet.