Kidobhatja a régi tesztkönyvet, valódi tudásra lesz szüksége

Életmód - szerző: HH

A januárban vizsgázók már az új KRESZ-kérdésekkel találkoznak. Azok a szabályokról keveset tudók, akik csak a tesztkönyvet gyakorolták be, komoly bajban vannak a vizsgákat alkotó új, tízezres kérdésbázis miatt. A változtatás bosszantó ugyan, de szükséges.

 

 

A vizsgarendszer csak kérdéseiben újult meg, így átállási időre sincs szükség. Az előírt tananyag valamint a vizsga követelményrendszere és tematikája nem változik. Szintén érintetlen maradt a vizsgák formája és a rendelkezésre álló idő.

 

A KRESZ ismerete nem annyiban merül ki, hogy a korábbi, néhány száz kérdésre tud a vizsgázó felelni, hanem egy kompetenciának kell és kellett eddig is megfelelnie, miszerint ismeretei és gyakorlata alapján képes biztonsággal részt venni a közlekedésben. Ezt segíti elő az az új, elavult feladatokat nélkülöző és helyükbe a kor szellemének megfelelő kérdéseket felsorakoztató adatbázis, mely több, mint tízezer új kérdéssel méri fel a jelentkezők tudását.

 

A régi tematika szerint például a járó motor házában való elmélyült tevékenykedése során az egyik legfontosabb szempontnak annak kellett lennie, hogy nyakkendőjét ne kapja be az esetlegesen elinduló ventilátor.