Véget ért a próbaüzem, visszaválthatók a matricák

Belföldi hírek - szerző: HH

Lejárt az új útdíjrendszer próbaüzeme. Több útszakaszon is eltörölték az e-útdíjat, a feleslegessé vált megyei matricák árát pedig a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-vel visszafizettethetjük – feltéve, ha máshol nem használtuk azt.

 

 

A végleges útdíjrendszer ingyenessé tette 61-es számú út Kaposvárt elkerülő szakaszát, az M86-os autóutat és az M8-as valamint az M9-es Duna hidakat is. Szintén díjmentessé vált a Budapest felől a Liszt Ferenc repülőtéri tartó kihajtó út de fizetős maradt az M3-as autópálya budapesti bevezető szakasza – mondta Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője.

 

A feleslegessé vált megyei e-matricák visszaválthatók, amit egy igénylőlap kitöltésével végezhetnek azok, akik számára feleslegessé vált az új rendszer szerinti matrica vásárlása. Ezt február 1. és március 15. között akár elektronikusan is intézhetik a nemzetiutdij.hu oldalon. A szóvivő kiemelte: az igénylőlap kitöltése után követően hamarosan átutalással megérkezik a számlánkra az e-matrica ára – közölte a szóvivő. Személyesen is vissza lehet váltani a megyei matricát, ehhez be kell fáradni országszerte 17 helyen megtalálható ügyfélszolgálat valamelyikére. Több helyen fagyiskocsinak becézett mobil díjellenőr autók is segítik az e-matricák visszaváltását. Formanyomtatványt és forgalmi engedélyt kell magunkkal vinni, ezt követően pedig készpénzben kaphatjuk vissza a matrica árát – emelte ki.