Februárban díjmentesen látogatható a többdimenziós művek tárlata

Helyi - szerző: KT

A hazai és nemzetközi sajtót böngészve egyre több helyen, Oregontól Harkányig, galériák, közéleti események kapcsán találkozni a jól ismert névvel. Hétköznapjaink megannyi aspektusa mellett például a Vöröskereszt kapcsán is méltatták Futó László Pál harkányi múzeumát.

 

 

A különböző kategóriákba sorakoztatott festmények között helyet kap a hidegháború témája éppúgy, mint svájci demokrácia mintájára megfestett koalíció vagy a káros sugárzás és a tubesi radar elleni tiltakozás jelképe is. A művész büszke arra, hogy azon ország állampolgára is lehet, amelyből a Vöröskereszt szervezete származik, így több művében helyet kapott annak témája. Egy különösen megkapó, a háború elkeseredettségének romjai felett a szervezet jótékony tevékenységét ábrázoló kép akaratlanul is magához vonzza a tekintetet.

 

A varázsszemüveggel a tárlat új dimenziói nyílnak meg. Életre kelnek a pasztell és olajfestmények, ötvözve a művészetet és a tudományt, esszenciális összhangba hozva őket. Az utolsó teremben a művész Vasarely előtt tiszteleg az általa képviselt dimenziókban.

 

Hogy mitől négy vagy még több dimenziósak a művek? Milyen meglepetéseket tartogat a tárlat? A múzeum egyedülálló hangulatát, valódi értékét nem lehet szavakba öntve közvetíteni. A Szent István utcai Futó László Pál Múzeum februárban díjmentesen látogatható.