Így bővíti autóparkját a Rendőrség

Gazdaság - szerző: HH

Több, mint tízmilliárd forint értékben vásárol autókat a Rendőrség. A május végéig beszerzett járművek többsége Skoda lesz, de több száz hazánkban gyártott Audi és Mercedes mellett Suzuki Swift és Opel Astra is érkezik.

 

 

Az eladók között a Porsche Hungaria bír a legnagyobb megrendeléssel, tőle 6,2 milliárd forintért vásárolnak. Nem panaszkodhat a Pappas Autó sem, a 37 terepjáró kisbuszt is szállító cég közel 727 milliót kap. A legtöbb jármű Mercedes-Benz B 220 valamint Skoda Octavia Combi (Ambition TSI 1.4, 140le.) lesz, ezekből 300-300 darab került kiírásra, míg a legnagyobb kategóriát az Audi A6 (Avant V6 TDI 3.0, 313le.) képviseli, amiből 7 darabot vesznek.

 

Nem maradhat ki a sorból a Volkswagen sem, a Caddy Maxi egyterűeket a bűnügyi helyszínelők és a közlekedésiek mellett a járőrök is hajthatják majd.

 

Kékfényes járművek mellett civil autókat is beszereznek, így 100 darab Seat Toledo és 150 darab Opel Astra bővíti az ügyintézői arzenált. A járművek első hulláma decemberben érkezett, amikor Orbán Viktor 385 autót adott át.

 

A beruházás legnagyobb része – 8,1 milliárd forint – az Országos Rendőr-főkapitányság saját tőkéjéből történik, amiért 1350 járművet vásárolnak. Emellett uniós forrásból 2,2 milliárdért további 237 jármű gyarapítja majd a határrendészeti feladatot is ellátó hatóság járműparkját. Az autókhoz öt évre szóló átalánydíjas szervizszolgáltatást is rendeltek.