Nagyon várják már Putyint

Belföldi hírek - szerző: KT

Több közös témánk lesz az orosz kormányfővel, mint a némettel volt. Putyin keddi érkezésére gőzerővel készülnek: hegesztik a csatornafedőket, táblázzák a fővárost. Az ellenzék az oroszoktól való elszakadást szorgalmazza.

 

 

Lehegesztik a csatornafedőket, nehogy az alatt robbanjon valami. Kedd hajnaltól lezárják az Országház körüli utcákat, Budapest több pontján vasárnap óta várakozási tilalmat rendeltek el.

 

Orbán Viktor korábban közölte, hogy az orosz elnök látogatása során újratárgyalják a 2015-ben lejáró orosz-magyar gázszerződést, ugyanis a megállapodás szükséges a rezsicsökkentés fenntartásához. Jelezte továbbá, hogy Magyarországnak ésszerű és rendezett kapcsolatokra van szüksége Oroszországgal is. Az Együtt rögtön kontrázott, Szelényi Zsuzsanna szerin nincs szükség a szerződés meghosszabbítására, Magyarországnak ehelyett az Európai Energia Unióhoz kell csatlakoznia.

 

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese is rámutatott, hogy több útvonalon is jöhet gáz Nyugat-Európából Magyarországra amellett, hogy a magyar kitermelésről sem szabad elfelejtkezni. Véleménye szerint mindezekkel pótolható az orosz gáz. Kiemelte, hogy a gázszerződés nem Magyarország érdeke, hanem Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin újabb privát biznisze lehet – fogalmazott. A politikus hozzátette: az egész világon csökken a gáz ára, Magyarországon ebben a pillanatban is lehetne húsz százalékkal csökkenteni azt.