Utazás Kiállítás: Harkány a színpadon

Életmód - szerző: HH

Február utolsó hetében rendezik meg hazánk legnagyobb turisztikai seregszemléjét a HungExpo Budapesti Vásárközpontban. A csütörtökön kezdődő Utazás Kiállításon Harkányból a fürdő és a kórház mellett a Harkányi Turisztikai Egyesület és a Xavin Hotel lesz jelen.

 

 

Városunk a 250 kiállítót felvonultató rendezvény dél-dunántúli standján, „Hagyomány. Harmónia. Harkány.” szlogennel jelenik meg a Harkányi Turisztikai Egyesülettel, a Harkányi Gyógy- és Strandfürdővel és a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházzal karöltve. A kiállítás kiváló lehetőséget biztosít a város bemutatására, a kapcsolatépítésre, a termékek és szolgáltatások széleskörű népszerűsítésére és a helyszíni értékesítésére. A rendezvény alatt konkrét együttműködések születhetnek a kormányzati, a diplomáciai, az üzleti és a non-profit szférából érkezőkkel egyaránt. A szakmai napon való megjelenések alkalmával a catering szolgáltatást a Hotel Xavin biztosítja.

 

A kiállítás első napján, csütörtökön, ünnepélyes megnyitóra és szakmai konferenciára kerül sor. Ez alkalomból – rendhagyó módon – a város egy nagyszínpadi programmal készül, demonstrálva elkötelezettségét a lassan hungarikummá érő harkányi gyógyvíz- és fürdőkultúra népszerűsítése iránt – írja közleményében a konzorcium.

 

Baksai Endre Tamás, Harkány város polgármestere mellett felszólal dr. Péter Iván Antal, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház főigazgatója, Hegyi Ákos, a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő vezérigazgatója, Balogh István, a Magyarországi Pszoriázis Klubok Egyesületének elnöke, valamint Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke. Az előadások során a nagyközönség megismerheti a fürdőváros átfogó turisztikai koncepcióját, egyúttal komplex képet kaphat annak adottságairól, értékeiről és az új szolgáltatásokról, mint például a hamarosan megnyíló Harkányi Psoriasis Centrum.

 

A kiállításra hagyományteremtő szándékkal a helyi fiatalok is elkísérik a delegációt. A Harkány Város Önkormányzata által meghirdetett „Milyennek képzeled el Harkány álomfürdőjét?” rajzpályázat díjazottjai – óvodás, kisiskolás és felső tagozatos korosztályú gyermekek – ellátogathatnak az Utazás Kiállítás nyitónapjára, ahol megtekinthetik a börze legnagyobb attrakcióit a közel 200 négyzetméteres, egymillió LEGO kockából felépülő Magyarország térképet és hazánk nevezetes építményeinek háromdimenziós modelljeit.