Véres részletek a szegedi halálesetről

Belföldi hírek - szerző: HH

Egy 37 éves budapesti férfi meztelen holttestét találták meg kedd este Szeged-Kiskundorozsmán, egy sportpálya melletti füves területen. A férfit lapértesülések szerint megerőszakolták, elvágták a nyakát és szíven szúrták, véres teste már két napja ott heverhetett.

 

 

Szenti Szabolcs a helyszínen elmondta, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a helyszíni szemléhez a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet központi szemlebizottságának közreműködését is kérte. Megállapították, hogy a férfi gyilkosság áldozata lett. A rendőrség emberölés bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen – közölte. A sportpálya melletti területet délelőtt a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola hallgatói csatárláncban, lépésről-lépésre átvizsgálták bizonyítékok után kutatva – tapasztalta az MTI tudósítója.

 

 

Szegeden van a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet helyszínelő busza is. A jármű – a rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint – zárt internet kapcsolattal rendelkezik, ami lehetővé teszi a bűncselekmények helyszínén rögzített ujj- és tenyérnyom azonnali továbbítását is, így az igazságügyi szakértő néhány perc alatt képes ellenőrizni, hogy szerepel-e az adatbázisban.

 

A delmagyar.hu azt írja, halotton csak a cipője volt, nadrágja néhány méterre hevert tőle. Korábbi sajtóértesülések szerint elvágták a torkát valamint szíven szúrták. A holttest már két napja ott heverhetett, mire felfedezték, felmerült az is, hogy a férfit megerőszakolták. A pályán nem találtak vért, ezért felmerült, hogy a férfit máshol ölték meg. Az információt a nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség nem erősítette meg.