Pick: megállapodtak a pécsi gyár dolgozóival

Baranya - szerző: HH

Öt és fél óra munkabeszüntetést követően tegnap megállapodtak a Pick pécsi üzemének dolgozóival. A munkavállalók felvették a munkát, a termelés beindult – közölte a LIGA Szakszervezetekhez tartozó Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezete (ÉMFSZ).

 

 

A sztrájkot tegnap hirdették meg amiatt, hogy a szalagsoron eddig feldolgozott félsertés darabszámát a munkáltató jelentősen megnövelte, de a többletmunka ellentételezése a bérekben nem jelent meg. A sztrájk ideje alatt Pécsre látogatott Nagy Endre, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója, hogy meghallgassa a kétszáz érintett dolgozót és javaslatot tegyen a konfliktus rendezésére. Ezt követően az ÉMFSZ tárgyalódelegációja és a munkáltató kidolgozta a konfliktust lezáró megállapodás részleteit, miszerint a pécsi üzemben foglalkoztatott minden fizikai dolgozó részére 2015. február, március és április hónapra a cég havi 10.000 forint értékű, összesen 30.000 forint értékű juttatást utalvány formájában biztosít – áll a közleményben.

 

Emellett a bérrendszer továbbfejlesztésére, a bérek emelésére, a teljesítmény meghatározására vonatkozó, 2015. május 1-től hatályba lépő új bérrendszer bevezetésével kapcsolatos tárgyalásokat rövid időn belül folytatják a felek, valamint az új megállapodásig a csomagoló üzem területén dolgozóknak a túlórák a tárgyhóban kerülnek kifizetésre, a jelenlegi négy havi munkaidőkeret megtartása mellett a munkáltató mindent elkövet annak érdekében, hogy a létszámproblémákat megoldja. A LIGA értékelése alapján a sztrájk lezárását a Felek konstruktív együttműködése tette lehetővé.