Mi lesz veled, Kampánysztráda?

Helyi - szerző: KT

A 60 milliós kampánysztráda megrogyaszthatatlan betonalapjának annyi, az E.On munkálatai után következő helyreállítás minőségét az idő fogja igazolni. A túloldalt a vízművesek túrták fel, a végeredmény egy tönkretett díszburkolat lett.

 

 

Nem sok mindent hagyott ránk Imri Sándor, az egyik épp most hullik darabjaira. Eddig három helyen ásták fel a 2014 május és október között több tízmilliós, nagyreményű szervizút burkolatát a közterület világításának hibáját keresve. A Kossuth Lajos utca világítása közel fél éve foghíjas, a hibák a szervizúton végzett munkálatokat követően jelentkeztek.

 

Mint megtudtuk: a földben lévő vezetékek helyenként több évtizedesek, az őket ért legkisebb hatásra elfogadott jelenség, hogy hónapokkal később jelentkezik valami hiba. Az egyelőre nem tisztázott, hogy mi a meghibásodás pontos oka és hány hibás szakaszról beszélhetünk, kiváltképp, hogy helyenként 20 centiméter meglévő betont és aszfaltot kellett felbontani, hogy hozzáférjenek a vezetékhez, amit azon keresztül meglehetősen nehéz megsérteni, de kárt okozó erőhatás nem feltétlenül csak az útburkolat alatt érhette – igaz, fel szinte csak ott ásták.

 

 

A munkások elmondták: elképzelhető, hogy a Siesta előtti, az út teljes szélességében felbontott mintegy fél méter széles árkot hétvégére betemetik, a Robinson mellett felbontás pedig szinte biztos, hogy megszüntetik.

 

A Bartók utca kereszteződésétől a Bányász étteremig az utcai világítás három elektromos szakaszból áll, jelenleg a teljes Siesta felőli oldalt sötétség uralja. A hibát az E-On szakemberei akusztikus műszerrel keresik, ugyanis a megszakadt vezető töréspontjában kisülések hallhatóak.

 

A Kossuth utca másik felén lévő szervizút alatt egy vízvezeték tört el négy éve, az ott munkálatokat végző vizesek a helyreállítás során nem végeztek elfogadható munkát: a visszaállított díszburkolat az első esőt követően mintegy 15 centimétert megsüllyedt, azóta úgy áll.

 

Kérdéses, az E.On munkálatait követően a nemrégiben óriási költségvetésből indokolatlan hosszú ideig elkészült felújítás milyen minőségben lesz helyreállítva. Kérdéseket tettünk fel az E.On irányába, többek között az után érdeklődve, hogy mi a munkálatok várható időtartama, ki végzi a bontást és a helyreállítást, valamint annak minőségére van-e valamiféle garancia, hiszen egy olyan úthiba, amit a megsüllyedt részek jelenthetnek, a kivitelező irányába is garanciális követeléssel járna.