Medencenyitás, nőnapi bál és futóverseny a hétvége kínálata

Helyi - szerző: HH

Szombaton nőnapi bál Balázs Palival, vasárnap a 31 éves Pécs-Harkány Országúti Futóverseny a harkányi programajánlat. A kedvező tavaszi időjárásnak köszönhetően pénteken a fürdő is megnyitotta a meleg vizes kültéri medencéjét.

 

 

A nőnapot 1917 óta  az ENSZ is nemzetközi világnapként tartja számon, de gyökerei 1857-ig nyúlnak vissza, mikor a New York utcáin egyenlő bánásmódot, magasabb béreket és humánusabb munkafeltételeket követelve vonultak fel az emancipációt hirdető hölgyek. Magyarországon Rákosi tette kötelezővé az 1913 óta feminista mozgalmak által terjesztett röplapokban élő nőnapot, amit eleinte változó időpontokban tartottak, majd 1948-tól egységesen, szovjet minta alapján március 8-ára datáljuk.

 

Harkányi rendezvények

 

Szombaton 18 órától a művelődési házban rendezik meg a nőnapi bált. A harkányi hölgyeket vendégül látó est díszvendége és fellépője Balázs Pali lesz, a zenei repertoárt a Kex együttes teszi teljessé.

 

A fürdő medencenyitás mellett nőnap alkalmából pénteken a pedikűr, manikűr és a paraffin pakolás árából, szombaton a wellness szolgáltatások többségének árából ad 30-30 százalék kedvezményt, míg vasárnap a féláras a belépő – mindez csak hölgyeknek. A meglepetéseknek itt még nincs vége, mivel a péntektől vasárnapig belépőt váltó hölgyek részére nyereményeket sorsolnak ki. A szerencsés két fő részére egy kétéjszakás apartmanhasználatot nyerhet a fürdőben, mely tartalmazza a fürdőbelépőt és egy választott, féláras wellness szolgáltatást.

 

Vasárnapra esik a 31. alkalommal megrendezésre kerülő Pécs-Harkány országúti Futóverseny is. A több, mint ezer indulóval egyetemben 3-4000 vendéget vár e napon városunk. Az előrejelzések szerint igazi futóidő lesz: 10-12 fok, derült ég, napsütés.