OTP: nálunk biztonságban van a pénze

Gazdaság - szerző: |X|

Az OTP Bank tájékoztatása szerint dinamikusan növekszik azon új ügyfeleik száma, akik a DRB bankcsoporttal, illetve egyes brókercégekkel kapcsolatos problémák miatt kénytelenek új bankot keresni. Fábián Balázst, az OTP Bank ügyvezető igazgatóját arról

kérdeztük, hogy felkészültek e a különböző igények kielégítésére? 

 

Fábián Balázs – OTP Bank Nyrt. ügyvezető igazgató


 

Mit tanácsolnak az érintett ügyfeleknek, hova fordulhatnak?

 

Amennyiben az érintett pénzintézetek ügyfele az OTP Banknál új bankszámlát nyit, következő fizetése vagy nyugdíja már erre a bankszámlára érkezhet, így pénzéhez bármikor, biztonságosan hozzáférhet. Az OTP Bank munkatársai készséggel segítenek kiválasztani az igényeknek leginkább megfelelő bankszámlát.

 

Megtakarítási ajánlatokkal is készülnek?

 

Igen, szakértőinkkel folytatott személyes beszélgetés során, ingyenes tanácsadás keretében – akár előre egyeztetett időpontban – kiválaszthatják ügyfeleink az élethelyzetüknek megfelelő, adókímélő megtakarítási formákat, befektetési lehetőségeket.

 

Sok vállalkozást is érint a kis bankok csődje, az ő esetükben még az alkalmazottak fizetésének átutalása is gondot okozhat.

 

Az OTP Banknál történő számlanyitás a vállalkozásoknak is gyors segítséget nyújt, hiszen kiemelten fontos, hogy munkavállalók részére a megszokott rendben át tudják utalni a fizetéseket, illetve hogy teljesíthessék adófizetési kötelezettségeit.

 

Milyen visszajelzéseket kapott, sokan választják az OTP fiókokat új bankjuknak?

 

A jelenlegi helyzetben azt tapasztaljuk, hogy az OTP fiókokban dinamikusan növekszik a megtakarítási és befektetési lehetőségek iránti érdeklődés, és sokan nyitnak új számlát is. A fokozott ügyfélérdeklődés miatt számos bankfiókunkat még szombaton is nyitva kellett tartani, tekintettel a megnövekedett ügyfél-érdeklődésre. Az OTP Bank stabil tőkehelyzetű, kiszámíthatóan, a jogszabályoknak megfelelően működik, amelyet több hatóság is rendszeresen és szigorúan ellenőriz. Tavaly év végén a legerősebb harmadban végzett az OTP Bank az Európai Bankhatóság által koordinált banki stabilitást vizsgáló teszten. A bank a jövőben is a stabil, felelős, kiszámítható és átlátható működésre törekszik.