Komló szavazott: kell a börtön

Baranya - szerző: KT

Komló lakosainak többsége támogatja, hogy az önkormányzat pályázzon egy büntetés-végrehajtási intézet építésére. A végső döntést a testület fogja meghozni, de a polgármester szerint nem szabad kihagyniuk az alkalmat.

 

 

4400:1600 arányban a lakosság 73 százaléka szavazott arra, hogy épüljön börtön a volt bányászvárosban. Korábban olyan indokok hangzottak el a falak felhúzása ellen, mint a kilátás romlása, vagy hogy a helyiek szerint hanyatlani fog a város turizmusa. Az önkormányzat hangsúlyozta, hogy a szavazás nem sorsdöntő, a pályázat benyújtásának március 31-i határidejéig a képviselő-testület fogja a végső döntést meghozni.

 

Az építkezés céljára öthektáros, önkormányzati tulajdonú, beépítetlen telket kellene az államnak átadni, ennek a feltételnek egyedül a Mecsekfalu és Körtvélyes közötti domboldal felel meg. A 220-250 embernek munkát adó létesítmény 3-4 éven belül nyílhatna meg a városban. Polics József, a város fideszes polgármester úgy fogalmazott, hogy Komlónak a jelenlegi gazdasági és foglalkoztatási helyzetben nem szabad kihagynia ezt a lehetőséget.