Hirdetéssel bukott az illegális zaci Pécsen

Baranya - szerző: MTI

Záloghitelezéssel is foglalkozó, illegálisan működő számítástechnikai üzletet találtak a pénzügyőrök Pécsen – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága.

 

 

Bus Szilvia sajtófelelős közleménye szerint a pénzügyőrök figyelmét egy online kereskedelmi portálon talált, informatikai eszközöket kínáló hirdetések keltették fel. Telefonon megállapodtak az eladóval egy számítógép megvásárlásában, majd elmentek a termék átvételére megjelölt pécsi címre. A számítástechnikai boltban és szervizben tartott próbavásárlás során nyugtát nem kaptak, még pénztárgép sem volt a helyiségben. Képünk illusztráció.

 

Kiderült, hogy a hirdetőnek nincs működési engedélye, 2013 szeptembere óta nemcsak számítástechnikai eszközök értékesítését, hanem javítását, szervizelését is illegálisan végezte, és bejelentés nélkül alkalmazottat foglalkoztatott.

 

A pénzügyőrök a helyiség átvizsgálása során az adásvételi szerződések és javítási bizonylatok között több zálogszerződésről szóló iratot is találtak, ezért jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt értesítették a rendőrséget.