Csinálj te is vagány felhőfotót – 2 perc alatt bármiből!

Technológia - szerző: HH

Itt a tavasz, az elcsépelt felhőfotók időszaka. Azt azonban kevesen tudják, hogy a fészbúkot már-már unalomig elárasztó képeket egy silány telefonos fotóból is meg lehet csinálni, mindenféle tudás nélkül. Nem kell hozzá más, csak egy Photoshop, ahol ez a funkció készen vár!

 

 

Ha találtunk egy jó helyszínt felhőkkel – lehetőleg néha változtassunk rajta, különben az is unalmassá válik – egyszerűen csak fényképezzük le. Mindegy mivel, a kép minősége sem sokat számít, a lényeg, hogy minél élesebb vonalú felhők legyenek rajta. A telefonosok előnyben vannak, mert oda az ilyen brutálnak tűnő kép elkészítéséhez szükséges HDR funkciót készen kínáló szoftverek garmadája tölthető le ingyen. Ha csak egy sima fényképezőnk van, az se gond: mindössze egyetlen egy lépés a Photoshopban, és máris kész a nagy dinamikatartományú képünk (HDR).

 

Ha betöltöttük a fotónkat, keressük meg Kép-Korrekciók-HDR tónusbeállítás menüjét. A felbukkanó ablak kész sablonokat is tartalmaz, kísérletezzünk kedvünkre. Azonban vegyük figyelembe, hogy szakmai berkekben nem jár értük elismerés és pályázni is csak némely gyermekeknek szóló versenyen lehet, mivel a kép nem a valóságot és nem valódi szaktudást fog tükrözni.