Komló pályázik a börtönre

Belföldi hírek - szerző: HH

Elfogadta a komlói képviselő-testület a vonatkozó határozatot, így a város benyújtotta a Belügyminisztériumhoz a börtön létesítéséről szóló pályázatát. A 250 új munkahelyet hozó beruházás végleges helyéről néhány hónapon belül várható döntés.

 

 

A képviselők a hétfő esti részletes vitát követően jelentős többséggel úgy határoztak, hogy a város versenybe száll a Dél-Dunántúlra tervezett büntetés-végrehajtási intézet befogadásáért. Az elfogadott határozat alapján az önkormányzat a feltételeknek megfelelő egyetlen helyszínt, a Körtvélyes és Mecsekfalu közötti telket ajánlotta fel az állam részére. Emellett vállalta 30 önkormányzati lakás bérlőkijelölési jogának és 10, családi ház építésére alkalmas teleknek a biztosítását is. Az építkezés költségeit a büntetés-végrehajtás fedezi, sikeres pályázat esetén az évtized vége felé nyílhat meg az új börtön.

 

A beruházás komoly lehetőség a városnak, ezért személyesen is bízom a pályázat sikerében – nyilatkozta dr. Hoppál Péter, a körzet országgyűlési képviselője. – Ekkora nagyságrendű új munkahely nagyon ritkán jelenik meg egyszerre Komlón, ráadásul ezúttal nem egy könnyedén továbbköltöző cégről, hanem évtizedekig stabilan megmaradó állami intézményről van szó. Meggyőződésem, hogy a pályázat támogatói helyesen ismerték fel a város érdekeit és jó döntést hoztak – tette még hozzá a politikus.

 

A március 31-i határidőig országos szinten több tucat város adta be a jelentkezését. A Belügyminisztérium illetékesei várhatóan néhány hónapon belül döntenek az új börtönök helyszíneiről, az építkezés leghamarabb jövőre indulhat.