Egyedülálló kezdeményezés a szentlőrincen megnyílt Kistermelők Háza

Baranya - szerző: HH

Átadták Szentlőrincen azt a speciális piacot és szakmai közösség teret, mely a meglévő vásárcentrum részeként mint multifunkcionális épület a termelőket és a vállalkozásokat, ezáltal pedig a vidékfejlesztés célkitűzéseit hivatott szolgálni.

 

 

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ 2013-ban pályázott arra a közel 20 millió forintos támogatásra, amelynek köszönhetően létrejöhetett az országban eddig egyedülálló Kistermelők Háza. A Szentlőrincen csütörtökön avatott intézmény célja egy speciális piac és közösségi tér létrehozása volt, mely interaktív teret és lehetőséget biztosít a térség termelőinek és vállalkozásainak termékeik piacra segítésére, szakmai tájékozódás igénybevételére és különféle rendezvények megtartására.

 

 

Szentlőrinc városával hosszútávú együttműködésben megállapodva az intézmény a vidék természeti és társadalmi erőforrásai kihasználásának ösztönzésén, erősítésén túl a helyi termékek népszerűsítését és a vásárlói szokások valamint szemlélet fejlesztését is céljául tűzte ki – tudatta Pohl Marietta ügyvezető igazgató./p>