Ezer motor dübörög majd a pécsi főtéren!

Baranya - szerző: HH

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Szezonnyitó Gurulás és Motoros nap Pécs városában. A motorosok körében egyre népszerűbb és mára hagyománnyá vált felvonulás mellett idén komolyabb, egész napos programokkal nem csak motorosokat várnak az Expo Centerben.

 

 

A rendezvény elsődleges célja a figyelemfelkeltés, figyelemfelhívás – mondta Takács Zsolt, a verseny egyik szervezője, hozzátéve: fontos, hogy felhívjuk az autósok, kamionosok figyelmét arra, hogy itt a tavasz, kezdődik a motoros szezon, ami azt jelenti, hogy mi motorosok visszatérünk a közutakra. Arra való tekintettel, hogy a tél hosszú volt, az autósokat, kamionosokat rendszerint váratlanul érinti a motorosok megérkezése a közutakra, így a tavasz egy jóval balesetveszélyesebb időszak mind az autósokra és mind a motorosokra nézve is. Célunk felhívni a figyelmet a fokozott, óvatosabb közlekedésre és a balesetek megelőzésre.

 

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, a rendezvény főtámogatója elmondta: minden olyan rendezvényt támogatunk, amely felhívja a közlekedésben részt vevők figyelmét a biztonságra. Ezen túlmenően a rendezvény kapcsán nemcsak a szomszédos megyékből, hanem az ország valamennyi részéből érkeznek vendégek, így ez egy kiváló lehetőség arra, hogy megismertessük velünk megyénk történelmi, kulturális és turisztikai értékeit.

 

Sztojkovics Éva, Pécs Megyei Jogú Város Sportbizottságának elnöke hangsúlyozta: a kezdeményezés hozzájárulhat a város idegenforgalmának erősítéséhez, az itt töltött vendégéjszakák növeléséhez. A rendezvény fénypontja a felvonulás, melyre idén több mint ezer motort várnak, és amely majd másfél órán át tart a városban, érintve a legforgalmasabb csomópontokat és a Széchenyi teret.

 

Az egész napos rendezvényt tartalmas programok színesítik, így a kiállítók mellett, a balesetvédelemmel kapcsolatos programokra, bemutatókra és színpadi beszélgetésekre is sor kerül. Idén először egy társrendezvény is kapcsolódik a guruláshoz. Megrendezésre kerül a MAMS Stunt Riding – Meghívásos Pécsi Kupa, mely az Országos bajnokságsorozat elő pécsi helyszíne lesz. A Stunt Riding a világ talán leglátványosabb technikai sportja, mely most Pécsre látogat egy nap erejéig.

 

Az egyre népszerűbb program már nemcsak a motoros közösségek, hanem családok, baráti társaságok számára is kiváló programot jelenthet. Április 25-én szombaton 10 órától Pécsen, az Expo Centerben ingyenesen látogatható motoros nap nem csak a motorosoknak szól, hanem mindenkinek, aki érdeklődik a motorozás iránt, vagy csak szeretne eltölteni egy kellemes napot barátaival, családjával.

 

Programok:

 

10:30 Beszélgetés Kis „Wecca” Viktóriával a H-Moto Team versenyzőjével

11:00 Beszélgetés Bálind Mátyással Magyarország legidősebb aktív motorosával

11:30 Mentőmotor bemutató és mentési szimuláció a Magyar Mentőmotor Alapítvány jóvoltából

12:00 Rendőrmotor bemutató

12:30 Szervezői köszöntő és eligazítás

13:00 Felvonulás a városban

14:30 Motorozási Trendek 2015 – beszélgetés Mező Jánossal a Motorrevü főszerkesztőjével

15:00 Önkéntes Kutató-Mentő Egyesület baleset és mentési szimuláció

10-16-ig Stunt Riding Bajnokság