Megtörtént: aquapark épül Pécsen

Baranya - szerző: KT

Orbán Viktor országjáró útján kedden Pécsre érkezett. Tárgyalásai során megállapodott Páva Zsolt polgármesterrel az M6 autópálya 2016-ban kezdődő, határig való megépítésében, az egyetem létszámának emelésben és egy vizes szabadidőközpont létrehozásában is.

 

 

Orbán Viktor kifejezte a kormány háláját Pécs városának a választásokon tanúsított hűségéért, ezért sikeressé szeretnék tenni.

 

Egy olyan sport és szabadidőközpont jön létre a már épülő kosárlabda-akadémia szomszédságában, a pécsi Füzes dűlő részen, mely egy komplex fejlesztést tartalmaz és ilyen módon egy régi igényét tudja a pécsieknek kielégíteni – mutatott rá Páva Zsolt polgármester arra a nemrég készült felmérésre, mely szerint a pécsiek egy aquaparkot tudnának legszívesebben magukénak.

 

Orbán Viktor leszögezte: azt javasolják, hogy a megépülő szabadidőközpontot Pécs vonja össze azzal az aquaparkkal, amit a lakosság szeretne, és azokat egyszerre, egy területen valósítsa meg. Az ehhez szükséges forrásokat a kormány örömmel bocsátja rendelkezésre – zárta szavait a miniszterelnök, gratulálva Páva Zsoltnak élete egyik legjobb megállapodásához”.