Hegyi Ákos: családközelibb időtöltés a fürdőben eltölteni a vasárnapot

Helyi - szerző: KT

Harkány városa nagyon speciális helyzetben van. Azok közé a települések közé tartozik, ahol nagyon kevés a kereskedelmi hely, amelynek vasárnap is nyitva kellene tartania – mondta Hegyi Ákos a HírTV adásában.

 

 

A szállodákkal, éttermekkel közösen úgy gondoljuk, hogy Harkánynak jót fog tenni az, hogyha a környéken zárva maradnak az üzletek vasárnap – tette hozzá a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő Zrt. vezérigazgatója.

 

Mint vezérigazgató meggyőződésem, hogy sokkal aktívabb, frissítőbb, tartalmasabb és családközelibb időtöltés a Harkányi Gyógyfürdőben eltölteni a vasárnapot, mint egy bevásárlóközpontban. Az ellenérveket azért tiszteletben tartom – írja Hegyi Ákos a vállalat közösségi portálján.

 

Harkányban kevés olyan nagyobb forgalmú üzletet tud felsorolni, mely a vasárnapi kényszerű zárva tartással jelentős bevételtől esne el. Esküvői ruhát és írószert talán nem tudunk vásárolni és cigiért is Máriagyűdre kell menni, de a Tom Market és szinte az összes étterem nyitva tart. A két multihoz kapcsolódó áruházlánc nem látogatható a hét utolsó napján. A jogi szabályozás, mely szerint a pékség nyitva van ugyan, de egyes árucikkeket nem lehet megvásárolni, vitathatóan ésszerű.