Halálos áldozata is van a németországi viharnak

Nagyvilág - szerző: HH/MTI

Heves esőzéssel és óránkénti több mint 100 kilométeres széllökésekkel vonult végig a Zoran nevű vihar Németország északi részén. A térségre kedd este lecsapó viharban Hamburgban egy ember meghalt, egy kisvárosban pedig tornádó alakult ki, amely megsebesített 30 embert.

 

 

A Zoran Németország északi részén sokhelyütt kicsavart fákat, megrongálta épületeket hagyott maga után, a nagy mennyiségű csapadék pincéket árasztott el. Hamburgban egy gépkocsira zuhant egy épület tetőszerkezetéből egy elem, az autó vezetője életét vesztette. Mellette ült terhes élettársa, akit sérülései miatt kórházba szállítottak.

 

A Rostock melletti Bützow-ban tornádó alakult ki. A pusztító erejű forgószél alig néhány perc alatt súlyos károkat okozott, megrongálta egyebek között a polgármesteri hivatal épületét, egy templomot és a város kórházát. A lezuhanó tetőcserepek és a tornádó által felkapott egyéb tárgyak megsebesítettek 30 embert, a sérültek többségét vágott sebek miatt kellett ellátni. A hatóságok szerda reggeli helyzetértékelése szerint az anyagi kár több millió euró lehet, a romok eltakarítása még napokig tarthat.