Komlói Guinness kísérlet izomból

Baranya - szerző: HH

A Guinness szabályok szerinti hivatalos rekordkísérletet hajt végre május 8-án Lassan Zoltán. Pongó a világon elsőként 56 órán keresztül fog edzeni, mindössze óránként 5 perces szüneteket tartva. Az eseménynek Komlói Tenkes Fitness sportközpont ad helyet.

 

 

Pongó azért vállalkozott az embert próbáló kísérletre, hogy felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára és közösségé kovácsolja a sportkedvelőket, akik a komlói Tenkes Fitness sportközpontban csaknem három napon keresztül szurkolhatnak neki.

 

A legfőbb célom, hogy a helyi közösséget összefogjam az eseménnyel. A látogatók számára ez egy három napos mulatság lesz, hiszen a kísérletem alatt a szurkolás mellett étel- és italkóstolókkal, valamint táncelőadással is várjuk az érdeklődőket. Egy ekkora kihívás előtt természetesen szerényen fogalmazok, de a napi 8-10 órás edzéstervemnek köszönhetően bízom benne, hogy sikerrel fogok járni. Remélem, ha elérem a rekordot, ez másokat majd arra fog inspirálni, hogy megpróbálják megdönteni. De ha csak egy valaki kedvet kap a sportoláshoz emiatt, akkor már sikeresnek fogom tartani az akciót – mondta Lassan Zoltán.

 

A rekord hitelességét szavatoló bírák mellett két orvos is jelen lesz a kísérlet teljes ideje alatt, hogy az extrém sportteljesítmény ne jelenthessen veszélyt Zoltánra nézve. Ilyenkor rendkívüli mértékben ügyelni kell az elegendő mennyiségű folyadék, izotóniás ital és fehérje fogyasztására, melyek kellő tápanyaggal szolgálnak és meggátolják az izmok savasodását vagy görcsölését, amik rövid úton véget vethetnének a maratoni edzésnek.