Fesztivál születik?

Baranya - szerző: KT

Május 8-9 között rendezik meg Villánykövesd szabadidőparkjában a Söraboralja fesztivált. Az időpont szokatlan, a belépés egyszer csak ingyenes lett, sört osztanak, a fellépők pedig jó buliról árulkodnak. A fesztivál a térség rockmaratonjává is kinőheti magát.

 

 

Ígéretes fellépőket és érettségi utáni lazítást kínál a hétvégi rockzenei fesztivál, ami a szervezést elnézve néhány éven belül akár a térségből elpártolt – nyaralni távozott – Rockmaraton szerepét is átvehetné.

 

Minden sátrazónak vettünk egy sört – írták egyszer csak Facebook-oldalukon nem sokkal az után, hogy ugyanott bejelentették: a rendezvény ingyenes lett. A minőségi szórakozást ígérő fesztivál egyik szervezője, Reif Zoltán elmondta: saját zsebükbe is mélyen belenyúltak, amikor a támogatókat is igénylő fesztivált létrehozták. Szeretjük a rockzenét – magyarázta. Úgy véli, a két nap koncertjein néhány százan fognak megfordulni, a folytatásról – a második fesztiválról – még korai lenne nyilatkozni. Erre majd vasárnap válaszolok – fogalmaz.

 

A péntek 17 órai standnyitást követően 19 órakor a Rumproof csap a húrok közé, amit Generation Impasse, a Riff Raff  AC/DC tribute, az I Told U és az NGR Rock Trio követ. A szombati koncertek között 19 órától Random Project, Fekete Bárány, Junkie Jack Flash is szerepel, 22 órától a Tűzmadár majd Iron Inside, az Iron Maiden tribute zárja a koncertsorozatot.

 

Egyelőre úgy tűnik, az idő is kegyes lesz a rockerekhez. Sok napsütést és csak kevés felhőt ígérnek az időjósok, 25-26 fok nappali hőmérséklet mellett.