Börtön helyett öngyilkos lett a kitüntetett polgárőr – VIDEO

Belföldi hírek - szerző: HH

Gárer János tavaly az év polgárőre volt. Hiába a vezeklés, a magyarázkodás, az idegenlégiót is megjárt autószerelő öt év börtön helyett a halált választotta, videoüzenetben búcsúzott. 

 

 

Gárer uzsoraügyletekbe keveredett, februárban másodfokon is három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Ezzel már egy 2007-es csalás ítélete ügyében hozott másfél év is letöltendőre változott. Az ozorai polgárőrnek május 5-én kellett volna bevonulnia, de helyette egy videó került fel az internetre. A felvételt telefonnal készítette, a memóriakártyát feleségére bízta, aki a halálhír hallatán eleget tett az utolsó kérésnek.

 

Gárert tavaly az év polgárőre kitüntetéssel jutalmazta, miután egy drogfutár késsel megsebesítette. Segédkezett az árvízzel sújtott területeken is, valamint helyt állt a hóhelyzetben is, ezért megkapta a Polgárőr Érdemkereszt Aranyfokozatát. Felesége úgy véli: mindezt nem azért tette, hogy az államfőtől kegyelmet kapjon – az erre vonatkozó kérését ugyanis elutasították – mindig is polgárőrnek érezte magát, ezért is hordott állandóan terepszínű ruhát – mondta a Népszabadságnak.