Nemzeti rekordkísérlet: Villány lesz az első kiemelt állomás

Baranya - szerző: HH

A Nemzeti Bor Maraton 2573 kilométer hosszú futással köti össze hazánk mind a 22 borvidékének 103 települését. Az esemény célja egy világrekord megdöntése, amiben a városok futói vesznek részt. Az első kiemelt állomás Villány lesz, ahol a jeles napot színvonalas programokkal tarkítják.

 

 

A Nemzeti Bor Maraton célja, hogy megdöntsék a „Leghosszabb Maraton Váltó Világrekordját” is, amelyre minden érintett város és település delegálhat versenyzőket. A nagy érdeklődésre való tekintettel lehetőség nyílik arra is, hogy egy ingyenes futással bárki csatlakozzon a rekordkísérlethez lakóhelyének közigazgatási határain belül – tudatják a szervezők.

 

Az Európában egyedülálló kezdeményezés állomásainak szinte mindegyikén megrendezik a Magyar Borászok Ünnepét is, amely borkóstolókkal, szabadidős- és sportrendezvényekkel, kulturális és kézműves programokkal, kirakodó vásárral valamint koncertekkel is színesítik az eseményt. Az esemény első kiemelt helyszíne Villány lesz, ahol május 23-án 16 és 23 óra között telik meg a Rendezvénytér.

 

Az estét 16 órakor a Villányi Borrend köszöntője nyitja meg, amit a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar műsora követ. A Villányi Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Villányi Kadarka Néptáncegyüttes valamint a Villányi Asszonykórus fellépését követően 20 órától FankaDeli lép a színpadra. Vele egy időben zajlik a rajtprotokoll, amikoris a futók regisztrációt követően a rajthoz lépnek és felkészülnek a 21 órai bemelegítésre.

 

A rajtpisztoly kicsivel negyed tíz után dördül el. A nem túl nagy táv leküzdése után a rekorddöntő futók célba érkezése tíz óra előtt várható. A tombolasorsolást a 22 órakor kezdődő buli követi, ahol Dj Wine, a Red Bull lemezlovasa gondoskodik a hangulatról.