Bezárja egyik siklósi áruházát a Spar

Baranya - szerző: HH

Bezárja Mária utcai áruházát a Spar. A vállalat döntését az előre jelzett eredményességi mutatóival indokolja, a vasárnapi nyitva tartással nem hozták összefüggésbe. Az intézkedés 11 dolgozót érint, akik számára a vállalat más egységeiben igyekeznek állást találni.

 

 

Az áruházak bezárásának témaköre nem tekinthető extrém jelenségnek sem a Spar esetében, sem a hazai élelmiszer-kiskereskedelmi szektor egészét tekintve – tájékoztat a hazai anyavállalat. Hozzáteszik: a Spar Magyarországnál üzleti gyakorlat a portfólió éves szintű eredményességi felülvizsgálata, melyből fakadóan 2011 és 2014 között 11 áruházat zártak be költségracionalizációs okokból, amellett, hogy 19-et nyitottak.

 

A vállalat közli: a 2015-ös évre vonatkozó felülvizsgálatuk azt mutatta, hogy a Mária utcai áruház nem működtethető a továbbiakban eredményesen. Döntésük szerint ez az üzletegység június 20-án tart nyitva utoljára, míg a Szent István téri áruház változatlan formában üzemel tovább. Az érintett munkatársainkat értesítettük a döntésről és minden kollégánknak célunk állást ajánlani más üzletegységeinkben – fogalmaznak.

 

Kérdésünkre a Spar hasonló intézkedéssel összefüggésben, a régióban üzemeltetett egyetlen másik áruházát sem jelölte meg.