Kilométeres kihívás az úszás napján

Helyi - szerző: HH

A vasárnapi Magyar Úszás Napja rendezvényeihez Harkány is hozzátesz valamit. Három elkülönített pályán 800 vagy 1500 métert kell szakfelügyelet mellett, megszakítás nélkül teljesíteniük azoknak, akik meg szeretnének felelni a strand kihívásainak.

 

 

Vasárnap 10 és 12 valamint 14 és 16 óra között vághatnak neki a távoknak az úszás szerelmesei. A résztvevők értékes segítséget is kapnak, hiszen a könnyebb és szebb úszástechnika elsajátítását szakemberek segítik.

 

Ugyan nem versenyről van szó és a startkő is folyamatosan rendelkezésére áll a két intervallumban, de a szervezők hangsúlyozzák: a két táv egyikét egyben, megszakítás nélkül kell teljesíteni.

 

A fürdő értékeli az erőfeszítést, amellett, hogy minden induló a fürdő emblémával díszített úszósapkáját kapja ajándékba, a leggyorsabb női és férfi valamint a legfiatalabb és legidősebb úszó is ajándékcsomaggal gazdagodik. A vasárnapi kihívásra az uszoda úszómesteri sátránál, Nemes Jánosnál lehet jelentkezni.

 

Mint vasárnaponként, 21-én is különprogram várja a vendégeket a gyógykertben, ahol 16 órától most a Nagynyárádi Német Nemzetiségi Énekkar lép fel.

 

Az kórust 1975-ben a német nemzetiségi népdalokat szerető és ezek átörökítésén dolgozó lakosok hívták életre, Beck László 1985 óta vezeti. Számos hazai és külföldi fellépés mellett több arany, kiváló arany elismerésben is részesültek. A kórust Csontos László kíséri harmonikán.