Rendhagyó együttműködés az utánpótlás-nevelésben

Helyi - szerző: HH

A hétvégén átadták a Harkányi Diák Sport Egyesület (HDSE) Labdarúgó Szakosztályának 2006-os születésű növendékeit a Harkány SE számára. A minta amellett, hogy együttműködést jelent a sportegyesületek között, egy szervezett és hatékony utánpótlás-nevelési rendszert biztosít a harkányi labdarúgásban.

 

 

Urbán István, az utánpótlás bázisát jelentő HDSE elnöke bízik benne, hogy a sportegyesületek közötti nélkülözhetetlen együttműködés hagyománnyá és több szakosztálynál is követhető példává növi ki magát. Elmondta: a minta a harkányi asztalitenisz szakosztály köreiben már ismert, amikor az utánpótlás bázisát képző diákok magasabb korcsoportba lépve a HSE köreiben folytatják a munkát.

 

A gyerekek foglalkoztatása folyamatos, de az idősebbek számára a sport szeretetére és a fegyelemre való nevelésen túl már komolyabb munka vár – mondta Burgert Ottó a HDSE szakosztályának vezetője és a kicsik korábbi edzője, hozzátéve: nem engedik el a kezüket, továbbra is figyelemmel kísérik munkájukat hiszen az eredményes felkészítéshez szükség van a kölcsönös tapasztalatcserére is.

 

Gellén Antal, a HSE edzője rámutatott: az egyesületükhöz most belépő gyermekek képességeit folyamatosan kell bővíteni. Amellett, hogy nagyobb pályán és heti háromszor edzenek, a labdarúgásban és a sportéletben is mind újabb készségeket sajátítanak el, így 12 éves korukra lehetőség nyílik a komoly képességekkel bíró növendékek, tehetségek kiválasztására.