Majd eldönti, kell-e kupak

Postabontó - szerző: KT

Nem szokás a szerkesztőség kalandjaiból szemezgetni, de ezen változtatunk. Az ötletet egy festő srác adta, amikor azt a telefontornyot kerestem, ahova aggregátort telepítettek ideiglenes áramellátás céljából. Fontos megjegyezni, hogy kupak a munkavédelmi sisak szlengje.

 

 

KT: Jó napot, sziasztok!

A munkás: Jó napot! (kocsi mellől)

B munkás: Hello! (toronyról)

KT: Ne haragudj, kellene neked ott kupak?

B munkás: Igen, elvileg kellene.

KT: Rendben, akkor nem fényképezlek le, megoldom valahogy.

 

Miután tisztáztuk, hogy nem aggregátorokat telepítenek a hálózati hibával küzdő mobiltelefon toronyhoz, megjelenik a harmadik munkás, kutyához illő hangnemet megütve:

 

C munkás: Ha odamegyek valahova, köszönök.

KT: Jó napot, én is, köszöntem. … … Jó napot!

A munkás: Köszönt, én hallottam, és megkérdezte, kell-e kupak.

C munkás: Majd azt én meg a Munkavédelem eldöntöm, hogy kell-e.

 

 

Ekkor nyilván megszűnt minden diplomáciai kapcsolat. Ennyiben is maradtunk, hogy ők ketten döntik el. Helyesebben benne nem vagyok biztos, de követve a protokollt ehhez tartottam magam: mivel további felvilágosítást nem tudtak adni, hogy melyik lehet az a torony, amit kereshetek – illetve hogy kell-e kupak – a munkavédelemhez fordultam a kérdés megválaszolása érdekében, miszerint kell-e sisakot viselnie a tornyon hevederrel biztosított, magasban munkát végző személynek. Válaszukat közöljük.

 

Azért pedig, hogy miért van szükség a berendezéseket rejtő szekrény kinyitására korrózió elleni védelem munkálatai során, az üzemeltetőtől várok választ. Lehetséges, hogy ezért nem volt fél napig Harkányban mobiltelefon-szolgáltatás? A kérdésre az illetékesek bevonásával keressük a választ. Válaszukat közöljük.

 

Önnek is van sztorija? Kép vagy hangfelvétele? Küldje el, felkeressük vele az illetékeseket!