Közös testvérvárosi látogatás Donji Miholjacon

Baranya - szerző: HH/SH

Zoran Kovac Donji Miholjac polgármestere hivatalában fogadta kedden Éva Ferencet, Harkány város alpolgármesterét és Dr. Marenics Jánost, Siklós polgármesterét. A megbeszélésen a turizmus közös szerepvállalása mellett a horvát ipari park mintája is szerepelt.

 

 

A régóta tervezett és napjainkra esedékessé vált találkozón részt vettek a helyi gazdaság képviselői, turisztikai szakemberei valamint Gergics Gyula, aki harkányi TDM szervezetét képviselete és a horvát nyelv anyanyelvi ismeretével segítette a találkozó sikerét.

 

A delegáció megtekintette a donji miholjaci Inkubátor házat valamint Ipari Zónát is, ahol 37 helyi vállalkozás üzemel napjainkban immáron 700 embert foglalkoztatva.

 

A találkozó kiemelt témája volt településeink turizmusának kölcsönös erősítése a már évtizedek óta működő kulturális-és oktatási kapcsolatok mellett, valamint a közös és a határokon átnyúló EU-s pályázati lehetőségek felkutatása, előkészítése, azok közös koordinálására való felkészülés.

 

A városok képviselői megállapodtak abban is, hogy az Ipari Övezetet a siklósi és harkányi vállalkozóknak is bemutatják. Erre a várhatóan szeptemberben kerülhet sor. A tanulmányút mindkét város számára fontos szereppel bír, hiszen már korábban is megfogalmazták, hogy komoly terveik vannak hasonló ipari övezet kialakítására.

 

Az egyeztetések nem értek véget, Dr. Marenics János a találkozó második fordulójára már leendő házigazdaként invitálta meg Donji Miholjac és Harkány vezetését.