Súlyos szabályt szegett Imri fennmaradt választási blogja

Életmód - szerző: HH

Súlyosan megsértette a Facebook felhasználási feltételeit az Imri Sándor volt polgármester által életre hívott „Harkányi Hírmondó” nevű blog közösségi profilja. A legnagyobb társadalmi szerepvállalású portál ezért felfüggesztette annak működését. 

 

 

A profil természetével és az ahhoz fűződő tevékenységgel való szabályszegés miatt tett intézkedést a közösségi oldal. A Májer Béla által fémjelzett „Kulturális- és Sportközpont” oldalán egy ehhez kapcsolódó bejegyzés látható, mely a korábbi éra szellemében az ilyenkor elvárható általános felhasználási feltételek betartására való figyelemfelhívás helyett általánosságban gyanúsítva igyekszik másra hárítani a Facebook által is feltárt, egy személyben a kezelőt terhelő vétséget:

 

Közlemény

Egy „jóakaró” jóvoltából átmenetileg nem látható a Harkányi Hírmondó facebook oldala. Amint ismét elérhető lesz, azonnal közöljük. Elnézést kérünk mindenkitől, aki nem találja önmagát, gyermekét, ismerősét, illetve kedvelt fényképét! Az „ismeretlennek” ezúton is köszönjük!

 

A profil – mely egy, a Médiahatóság által sajtótermékként el nem ismert bloghoz köthető – több alkalommal okozott már felháborodást rossz minőségű képeivel és sokszor hamis, pontatlan  közléseivel. Az Imri-éra alatt tárgyilagosságában vált megkérdőjelezhetővé, mellyel az előző polgármester bukását is elősegítette, míg legutóbb valótlan vegyszermegjelölés mellett nőgyógyászati konferencián közölt gyermekvállalási nehézségekkel küzdő párokról portrékat. Az utóbbi időben mind többen jelezték azt is, hogy a profil letiltotta őket. Ez az oldal önkényes kezelőjének reakciójának tudható be, mely a Facebook kezdeti felszólításaira tett válasza lehet. Az viszont leszögezhető: az előző rezsimből hátramaradt módszer, a bűnbakok keresése és csendes eltávolítása ma már nem vezet eredményre, és már csak az onnan hátramaradt személyek végzik.

 

Megkérdeztük Májer Bélát, a Kulturális és Sportközpont vezetőjét, miszerint az említett, harkanyihirmondo blog hivatalának fenntartásában áll-e. Megkeresésünkre nemleges választ adott, az oldal működését az önkormányzatra testálta. Kerestük Dr. Markovics Boglárka jegyzőt, aki tájékoztatott: az említett blog üzemeltetése egyetlen önkormányzati dolgozónak sincs a tevékenységi körébe utalva.