Idén is RozéMaraton

Életmód - szerző: SH

A nagy futás szombaton lesz, de a rendezvénytéri programsorozat pénteki eseményeit is kár lenne kihagyni. A két nap alatt nem kisebb együttesek lépnek fel, mint Kowalsky Meg A Vega vagy a The Carbonfools.

 

 

Pénteken 21 órától a hazai klub- és fesztiválélet egyik legnépszerűbb zenekara, a Kowalsky Meg A Vega veszi birtokba a színpadot. 23 órától Dj. Heszi keveri a disco és a funky zene legjavát.

 

Szombat a nagy jelmezes futás napja. A programok már délelőtt 10 órától indulnak, a Rendezvénytéren hagyományőrző népi játékok szórakoztatják a kicsiket egészen 18 óráig. A természetkedvelők számára is nyílik egy egészen kivételes lehetőség, ugyanis 10 órától bakancsos fröccstúrán vehetnek részt egy képzett túravezetővel, hogy felülről csodálják meg a villányi borvidéket a Szársomlyó hegyét körbejárva. A túrán való részvétel 5 éves kortól javasolt, találkozó a Szoborparknál lesz.

 

A RozéMaraton regisztrációja 14 órakor kezdődik, az egyéni indulóknak és a csapatoknak 16 óráig kell részvételi szándékukat jelezni.

 

A startpisztoly fél ötkor dördül el. A rózsaszín jelmezben – de legalább egy rózsaszín ruhadarabot viselve – mintegy 3 kilométeres kört rónak le a futók, hogy célfotójuk után a 17 órai szépségversenyen is bizonyíthassanak. A nyilvános jelmezmustra már fél négytől zajlik.

 

Ha úgy alakul, 19:30-tól vegyünk részt az éjszakai bakancsos túrán is. A villányi Templomhegytől egészen a kilátóig vezet az út, ahol egy csodálatos naplementében lehet részünk. Korhatár 10 év, randevú a villányi vasútállomáson.

 

Fáradalmainkat kipihenve 19 órakor a nap zenés blokkjába vethetjük bele magunkat. 19 órától Fábián Juli & Zoohacker elektroakusztikus formációja lép fel, fél tíztől pedig a The Carbonfools elsősorban elektronikus zenéje szórakoztatja a Rendezvénytéren egybegyűlteket, felidézve szinte valamennyi zenei stílus jegyét. 23:30-tól Dj. Tomi garantálja a szórakozást.