Valami élettelent találtak a Marson: teste van, feje és kezei

Technológia - szerző: HH

Izzanak a földön kívüli élettel foglalkozó fórumok: csontvázat találtak a Marson. Minden kutató szívét megdobogtatja az a Marsról készült nagy felbontású kép, amit a napokban közölt a NASA. A fotón egy furcsa, humanoid formájú, csontvázszerű képződményt látható.

 

 

A felvételt a NASA Curiosity Marsjárója készítette, és azonnal bejárta a világ sajtóját és a szakterület fórumait. Egyesek szerint egy holttest megkövesedett maradványa látható rajta, Ellen Stofan, az űrkutatási szervezet vezető tudósa úgy fogalmaz: a földönkívüliek felfedezésének küszöbén állunk. Úgy véli, egy évtizeden belül olyan felfedezést tesz az emberiség, ami minden kétkedőt meggyőz, 20-30 éven belül pedig kézzel fogható bizonyítékot tarthatunk kezünkben.

 

Stephen Hawking Jurij Milner orosz milliárdossal karöltve bejelentette, hogy az idegen, civilizált élet kutatására irányuló Hallgatás Áttörése nevű projektre 100 millió dollárt fordítanak. Hawking úgy véli: a Földön az élet a véletlennek köszönhetően alakult ki, ezért bizonyos, hogy máshol is megtörtént hasonló. Az orosz milliárdos már egy versenyt is hirdetett, ahol az egymillió dollárt az nyerheti el, aki olyan üzenet alkot, amit el tudunk küldeni egy felfedezett idegen civilizációnak.