Kitűzték a közmeghallgatás időpontját

Helyi - szerző: HH

Egy hónapon belül közmeghallgatást tart Harkány képviselő-testülete. Az okot a szelektív hulladékgyűjtés közelgő bevezetése szolgáltatta, de Baksai Tamás polgármester kiemelte: az esemény kötelező jellegén túl egy ígéret is köti a testületet, melynek megfelelően a várost érintő egyéb témák is napirendre kerülnek.

 

 

A hulladékgazdálkodási törtvény előírja az önkormányzatok számára, hogy az elkülönített hulladékgyűjtés bevezetése előtt közmeghallgatást kell tartani – mondta dr. Markovics Boglárka. A jegyző a legutóbbi képviselő-testületi ülésen kifejtette: előzetes egyeztetések szerint a Dél-Kom ingyenesen tud elegendő mennyiségű, az újrahasznosítható szemét gyűjtésére alkalmas edényt a harkányi lakosok számára kiosztani. Az ideiglenesen városunkban tartózkodók – mint a hétvégi házak tulajdonosai – valószínűleg szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas zsákokat fognak kapni.

 

A törvény alapján kötelezően bevezetésre kerülő, háztól házig tartó szelektív hulladékgyűjtés rendszerének részletei még egyeztetésre várnak, de nem fog terhet jelenteni a lakosság számára – szögezte le a jegyző.

 

Baksai Tamás örvendetesnek nevezte, hogy a környezettudatos szelektív hulladékgyűjtés közelebb kerül a háztartásokhoz. A polgármester úgy véli, részben vagy teljesen megoldást jelent a korábban felvázolt, szelektív hulladékgyűjtő konténerek kapcsán felvázolt azon problémára is, miszerint a felelőtlen hulladékkezelés nem vállalható anyagi terhet ró a városüzemeltetésre.

 

A sorra vett lehetséges időpontok közül a testület a leghamarabbi dátumot, szeptember elsejét – keddet – határozta meg a közmeghallgatás idejének, mely korábbi ígéretükhöz igazodva sorra vesz minden olyan más témakört is, ami a város lakosságát érinti. A helyszín és a pontos időpont később kerül meghatározásra.