Villámcsapás vetett véget a pogányi futóversenynek

Baranya - szerző: KT

Szombat éjjel rendezték a második Pécs-Pogány Repülőtéri Éjszakai Félmaratont. Néhány perccel az első befutó előtt váratlan esemény szakította meg a rendezvényt. A pályára villám csapott, a szervezők mindenkit a reptér épületébe tereltek, egy férfit mentő szállított a kórházba.

 

Orvosi vizsgálat a félbeszakadt futóversenyen a mentő kiérkezése előtt – fotó: Kacsúr Tamás, HH

 

21 órakor kezdett villámlani. Az ég körbe-körbe villogott, egyszer csak hatalmasat reccsent. Néhány célhoz érő futó azonnal beszámolt róla, hogy a pályára csapott a villám, alig pár méterre tőlük. A szervezők leállították a versenyt és mindenkit arra kértek, hogy húzódjanak a reptér fedett épületébe. Ott az egyik sérülttel beszéltünk.

 

A futót fején érhette a villám egy ága, a helyszínen lévő orvos szemrevételezése alapján enyhe piros pír látható rajta, a vélhető belépési pont. A férfit mentő szállította kórházba teljes kivizsgálásra és megfigyelésre. Reggel utazunk Horvátországba – tájékoztatott mosolyogva, és közölte, a pályán egy csattanás után kis forróságot érzett, de az ijedtségen kívül semmi panasza sincs.

 

Egy hölgy is a villámcsapás mellett volt, ő arról számolt be lapunknak, hogy a lábában érzett bizsergést. Egyelőre nincs adat, hogy van-e sérült vagy hány személy jelentkezett vizsgálatra. Azt még nem tudják, hogy a verseny másik alkalommal meg lesz-e tartva.

 

frissítve – két embert szállítottak kórházba és egy harmadik önként ment be. A kivizsgálások során mindent rendben találtak, mindannyian jól vannak.