Pánik és több száz rendőr a Deák téren

Belföldi hírek - szerző: HH

Több, lövésnek hangzó durranás után pánik törti ki a Deák téren. Nem sokkal éjfél után Budapest VII. kerületében mintegy 100-120 főből álló csoport kopasz, fekete ruhás tagjai kezdtek randalírozni, a kiérkező rendőrökre is rátámadtak. A helyi értesülések szerint magyar futballszurkolók találkoztak románokkal.

 

 

A forgalmat lezárták, több száz rendőr vonult a helyszínre. Közlésük szerint hanggránátok durrantak, a csoport tagjai közül többen a kiérkező rendőri egységek felé utcai szemetes edényeket, székeket, italos üvegeket dobáltak, több rendőrautóban anyagi kárt okoztak – írják. Tizenhét főt fogtak el és állítottak elő garázdaság bűntett elkövetése miatt és további egy személyt, aki egy intézkedő rendőrt is fellökött. Ellene hivatalos személy ellen elkövetett erőszak bűntett ügyében indítottak eljárást.

 

A pénteken megrendezésre kerülő Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt már csütörtökön kiemelt kockázatúvá minősítette a rendőrség, ahol a rendőri biztosítás a stadion és környékén túl a szurkolók érkezési és indulási területeire is kiterjed.