Kezdetét vette a jubileumi úszóverseny

Helyi - szerző: KT

Harmincadik alkalommal került megrendezésre a Harkányi Sprint úszóverseny, melynek idén is a harkányi strand sportmedencéje ad otthont. Az öt ország harminc csapatának 376 versenyzője bizonyítja kiválóságát és az úszósport iránti elkötelezettségét.

 

 

Nemes János, az esemény szervezője a verseny szombati sajtótájékoztatóján elmondta: délután összesen mintegy ezerszer állnak rajthoz a tudásukat négy korosztályban összemérő portolók. Kiemelte: harminc éve volt néhány sportszerető úriember, akik megrendezték az első Harkány Sprintet. Jelentős eredménynek nevezte, hogy azóta is minden évben megrendezésre került a nemzetközi úszóverseny.

 

Tarsolyné Király Andrea, a Dél-baranyai Úszó Egyesület elnöke, mint egykori versenyző szólt a jelenlevőkhöz, amikor Dr. Vlaskovics József, a verseny egyik alapítójának jókívánságait tolmácsolta. Dódi bácsi egészségügyi állapota miatt nem tud jelen lenni, levelét Éva Ferenc alpolgármester olvasta fel. Üzenete a kezdeti elképzelések és a sportág helyi úttörőinek méltatása mellett szólt arról is, hogy 1986 óta az egyesületek mellett több változáson ment át az egész éves felkészülést igénylő verseny is.

 

Dr. Antos Árpád, a Baranya Megyei Úszószövetség egykori elnöke elmondta: a verseny 1986-os kezdete óta több apró változáson ment át a harkányi kupa, melyek révén fokozatosan érte el mai színvonalát. Megerősítette Dódi bácsi gondolatait, mely szerint Baranya megyében több helyen is hamarabb épült fel egy fedett uszoda, mint a gyógyvíz városában.