Menekülteknek építenek tábort az iskola udvarán

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Újabb ideiglenes gyűjtőpontot létesít a Belügyminisztérium, a körmendi rendészeti szakközépiskola területén – erősítette meg a tárca. Bebes István, Körmend polgármestere megerősítette, a nap folyamán kapott tájékoztatást a belügyi tárcától arról, hogy egy 600 ember befogadására alkalmas gyűjtőpontot terveznek a településen, átmeneti jelleggel.

 

 

A polgármester elmondta azt is, hogy a tájékoztatás szerint a sátrak felállításával létrehozott ideiglenes gyűjtőpont mobil mellékhelyiségekkel és zuhanyzókkal lesz felszerelve.

 

Hozzáfűzte, a szaktárca közleményében biztosította az önkormányzatot arról, hogy a gyűjtőpont csak addig fog működni, amíg azt a helyzet szükségessé teszi, mindenben együttműködnek majd a lakossággal, folyamatosan tájékoztatást nyújtanak és garantálják a lakosok biztonságát, a közrend fenntartását.

 

Bebes István elmondta: összehívta az önkormányzati képviselő-testületet, a rendkívüli ülésen kívánja tájékoztatni képviselőtársait erről. Véleménye szerint, mivel a gyűjtőpont tulajdonképp rendőrségi területen, ellenőrzött körülmények között létesül és működik majd, remélhetőleg nem fogja zavarni Körmend lakosainak nyugalmát, az pedig, hogy a rendészeti iskolában összegyűjtik a városba és annak környékére érkező migránsokat, szavai szerint éppen a közbiztonság fenntartását szolgálja.