Ma van a turizmus világnapja

Belföldi hírek - szerző: MTI

A Turizmus világnapja alkalomból számos vendégbarát akciót hirdettek a turisztikai szolgáltatók és szakmai szervezetek a Magyar Turizmus (MT) Zrt. felhívására, a rendezvénysorozat idei mottója is a turizmusban rejlő számtalan lehetőségre és a világ turistáinak növekvő számára hívja fel a figyelmet.

 

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus világnapját, Magyarországon az idén már ötödik alkalommal ünneplik a világnapot, amelynek idei mottója: Egymilliárd turista, egymilliárd lehetőség. A Turizmus világnapján átadják Az év ökoturisztikai létesítménye 2015 díjakat is.

 

Szeptember 27-én vasárnap a Tourinform hálózatnak köszönhetően az egész országban változatos programok és akciók lesznek. A cél ezúttal is az, hogy a turisztikai szakma és a lakosság figyelmét felhívják a vendégszeretetre, a vendégbarát viselkedés jelentőségére, a folyamatos szemléletformálás szükségességére. Az akcióval azt is tudatosítani kívánják a szervezők, hogy a turizmus fontos szerepet tölt be a magyar gaz