56 Tescoban szűnik meg az éjszakai műszak

Belföldi hírek - szerző: HH

Idén 14 áruházában szünteti meg a Tesco az éjszakai műszakot, januártól további 42 üzlet zárja be éjjelre a kapuit. A takarékossági célú, 22 és 06 óra közötti munkavégzést érintő, létszámleépítéssel is járó intézkedés első lépésére októberben kerül sor.

 

 

A vállalat a dolgozókra nehezedő nyomás, és az egyre erőteljesebben jelentkező munkaerőhiány miatt döntött úgy, hogy a karácsonyi bevásárlási időszak közeledtével nem kockáztatja meg a tömeges felmondásokat a fizetések jelentős csökkenése miatt, amellyel a munkabérek 30 százalékát kitevő éjszakai bérpótlékok megszűnése jár – írja a magyaridők.hu. Megállapodás született a Tescóval, amelynek részeként a munkáltató vállalja, hogy egyetlen dolgozójának sem csökkenti a bérét ebben az évben – közölte a lappal a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete, hozzátéve: a januártól megszűnő éjszakai műszakban érintettek február végéig számíthatnak a kiegészítő juttatásra.

 

Az éjszakai pótlék fejenként havi 18-20 ezer forintot jelent, az érintett 350 dolgozót kompenzációban részesítik – közölte az áruház, aki 2009-től 35 áruházban már átállt a nappalos árufeltöltésre.