Vérdíjat tűztek ki a késelőre

Baranya - szerző: HH

Nettó 200.000 forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki segít kézre keríteni a kisszentmártoni késelés elkövetőjét – tudatja a rendőrség.

 

Balázs István

 

A jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó 44 éves Balázs István 2015. szeptember 16-án Kisszentmárton főutcáján eddig ismeretlen okból késsel sebesítette meg anyósát és élettársának gyermekét, majd elszaladt a faluból. A támadás során az idős nő életveszélyes sérüléseket, míg a 2 éves gyermek könnyű sérüléseket szenvedett.

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06/1/461-5110 telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámon (hétfő-csütörtök: 8-16, péntek: 8-13 óráig), a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövetők azonosíthatók, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.