Menü a csúcskategória képviseletében

Életmód - szerző: HH

Több mint száz felső- és középkategóriás étterem csatlakozott az Országos Étterem Hét programjához. A csúcskategóriás alapanyagokkal készült ételek minőségi menüjét Harkányban a Dráva Hotel éttermében kóstolhatjuk meg, aki immáron harmadszor mutatja be konyháját a kezdeményezésben.

 

 

A DiningCity nemzetközi étteremajánló októberben már kilencedik alkalommal szervezi meg a Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Országos Étterem Hetet. A programban ezúttal is jó néhány olyan étterem vesz részt, amely szerepel Az 50 legjobb magyar étterem listáján.

 

Az éttermek listáján idén harmadik alkalommal találkozhatunk a harkányi Dráva Hotel Thermal Resort**** nevével. Az Étterem Hetet évente kétszer – tavasszal és ősszel – rendezik, a mostani gasztronómiai kalandozásunkat október 12-18 között tehetjük meg.

 

Lancz Alexandra a menüsort az őszi hidegebb idő kellemessé tételére találta ki azzal, hogy a harmonikus ízek mellett a Dráva Hotelben vezetett konyha is bemutatkozhasson. A francia ihletésű quisch, az almával – fügével bolondított libamáj, a magyaros konyhát idéző szalonna mártás és ormánsági pirított gombák mellett a kollégáik kedvenc desszertjei, de az újraálmodott somlói galuska és a mindig tökéletes desszert, a csokoládé fondant is felkerült a heti kínálatba.

 

Borsorral, egyéb italkínálattal emelhetik az étkezés élvezetét, de javaslom, mindezt egy kellemes wellness után tegyék! Kényeztessék magukat, próbálják ki a Dráva Hotel magas színvonalú étel és program kínálatát – mondta a Dráva Hotel chef-je.

 

A menüt három fogás három-három kínálatából állíthatjuk össze:

 

Választható előételek/leves:

– Füstölt lazac, tökmagolajos római salátával, pirított magokkal, házi grissinivel

– Sütőtök krémleves, füstölt marhanyelvvel töltött mini tortellinivel

– Flambírozott libamáj mini brióssal, verjusos almakompóttal és pikáns fügelekvárral

 

Választható főételek:

– Sertés tönk tejfölös burgonyapüré habbal, pikáns szalonna mártással, pirított erdei gombákkal

– Konfitált kacsacomb batáta textúrákkal, cukkini szalagokkal, villányi franc mártással

– Zöldséges quisch (mini francia zöldséges pite) cheddar sajttal sütve fehérboros hollandi mártással

 

Választható desszertek:

– Csokoládé fondant gyümölcsökkel, vanília krémmel

– Túró mousse ropogós karamellás rétes lappal, meggy raguval

– Somlói galuska a Dráva Hotel chefjének ízlése szerint

 

A foglalás előzetesen – és akár tárgynapon is – a program honlapján történik, a kulináris élvezet ára 3.300 forint. Ez talán soknak hangzik, de el kell vonatkoztatnunk egy menü vagy egy otthon elkészíthető étel ártól: a legjobb minőségű alapanyagok és a különös gondossággal elkészített fogások valóban olyan programot kínálnak, mely évente kétszer kötelező.