Már a Fidesz is a harkányi alpolgármester lemondását kéri

Helyi - szerző: HH

Korábban beszámoltunk róla, hogy Sógor László szocialista zuglói politikus után Remmert Ferenc, Harkány fideszes alpolgármestere is egy Hitlert és Mussolinit megidéző, a migránsokkal ízléstelenül „viccelődő” posztot tett közzé facebook oldalán.

 

Az MSZP-s politikus tettére reagálva a Fidesz zuglói szervezete, majd az Együtt is lemondásra szólította fel Sógor Lászlót, aki azóta sem mondott le mandátumáról, a napokban tartott testületi ülésről ezért a teljes jobboldali frakció kivonult; ezzel is tiltakozásuknak adva hangot.

 

Tisztelt Elnök Asszony/Úr!

 

Sógor László az Mszp-Együtt-PM-DK-Összefogás Zuglóért Egyesület zuglói önkormányzati képviselője, migránsokkal, a Holokauszt áldozataival „viccelődő”, gyűlöletkeltő bejegyzést osztott meg saját Facebook oldalán. Mi – zuglói önkormányzati képviselők –, akik a volt zuglói nyilas háztól néhány száz méterre végezzük a munkánkat, elfogadhatatlannak tartjuk, hogy bárki közösséget vállaljon a képviselő által is megosztott gondolatokkal. Megítélésünk szerint Sógor László méltatlanná vált arra, hogy a zuglói polgárokat képviselje. Felkérjük Elnök Asszonyt/Urat, hogy határolódjanak el és szólítsák fel Sógor László önkormányzati képviselőt mandátumának visszaadására, lemondásra! Meggyőződésünk, hogy nem lehet kettős mércét alkalmazni, amikor alap értékeink megsértéséről van szó!

 

A fenti levelet a médiához is eljuttatjuk.

 

Budapest, 2015. október 15.

 

Tisztelettel: Fidesz-KDNP Zuglói Frakciója

 

Berkecz Balázs az Együtt elnökségi tagjának blogján tegnap jelent meg Erdős Dóra levele, melyben  a Fidesz zuglói képviselője azt kéri saját párttársától, hogy „mutasson példát Sógor Lászlónak.” – hiszen „Ma Magyarországon nem lehet kettős mérce!”

 

Tisztelt Elnök úr!

 

Köszönjük megkeresését! Papcsák Ferenc vk elnök úr ebben a kérdésben is ugyanazt gondolja mint, Sógor László képviselőnél. Küldöm a rövid nyilatkozatot, szíves felhasználásra:

 

A helyi Fidesz frakció a napokban elhatárolódott Sógor László Mszp-s önkormányzati képviselő személyétől és lemondásra szólította fel, mivel Hitlerrel és a migránsok halálával viccelődő posztot osztott meg az egyik közösségi oldalon. Megdöbbenve hallottuk, hogy ugyanezt a gyalázatos posztot Harkány alpolgármestere is megosztotta. Fent tartjuk a korábbi nyilatkozatainkat, miszerint aki ilyen posztot oszt meg, annak nincs helye a közéletben. Egy képviselő- legyen az bármelyik párt tagja- nem engedheti meg magának, hogy Hitlerrel és a Holokauszt áldozataival viccelődjön. Harkány alpolgármesterétől azt kérjük, mutasson példát Sógor Lászlónak. Ma Magyarországon nem lehet kettős mérce!

 

Üdvözlettel: Erdős Dóra