Azonnal hagyja el az erdőt, megszökött egy farkas Pécsen

Baranya - szerző: HH

A Biokom facebook-oldalán fordult a lakossághoz, figyelmeztetve mindenkit, aki Pécsi Parkerdő területén jelenleg kirándul azonnal hagyja el a területet. A Mecsekerdő Zrt. Áprádtetői Erdészetének igazgatója a Pécs környéki erdőkben bizonytalan időre ERDŐJÁRÁSI TILALMAT rendelt el.

 

 

Délben arra kérnek mindenkit, hogy aki tud olyan családtagról, barátról, ismerősről, aki az említett térségben tartózkodik, értesítse őket mihamarabb. A terület kiürítése folyamatos, a Biokom parkerdei részlegének munkatársai a helyszínen figyelmeztetik az ott kirándulókat. A katasztrófavédelem, a rendőrség és a helyi vadásztársaság munkatársai is nagy erőkkel vonultak ki a Mecsek déli oldalára – áll a közleményben.

 

Az állatot a vidámparknál is látták. Az erdőben sokan sétálnak, kutyát sétáltatnak.

 

Szatyor Miklós, az állatkert igazgatója megerősítette a hírt, miszerint a két és fél méter magas drótkerítése, melynek teteje befelé hajlik, átmászott az állat, miután a villanypásztor is megrázta.

 

A rendőrségre fél tizenegy után érkezett a hívás, hogy a vadállatnak nyoma veszett. A közeli volt vidámpark mellett még látták, de azóta hiába keresik a hatóságok. Mint mondták, az elmúlt 24 órában az állat akár 100 kilométert is megtehetett.

 

A hozzávetőlegesen 50 kilogramm, szürke farkas emberhez van szokva, de nem szelídített.