Ha az OTP-től kap levelet, nem is biztos, hogy az OTP-től kapott levelet

Belföldi hírek - szerző: HH

Az OTP Bank nevében és annak címét beállítva küldözget levelet egy külföldi szerver. A csalás elsőre meggyőző lehet, de ne dőljön be: azonnal törölje. Ha megadta adatait, azonnal lépjen kapcsolatba a bank munkatársaival!

 

 

A levél angolul figyelmeztet arra, hogy a fiókjába be kell lépni és frissíteni a biztonsági beállításokat. Szemmel láthatóan az OTP oldalára is navigál a link, azonban egy másik, megtévesztő oldal nyílik meg. Adatainkat beírva azonban nem a valódi felületre lépünk be, hanem a hamis oldal készítőjének juttatják el jelszavunkat és azonosítónkat.

 

A bank honlapján is figyelmeztet az adathalászatra: egy, az interneten terjedő phishing levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes internetbelépéshez szükséges adatokat kicsalni ügyfeleinktől. Felhívjuk figyelmüket, hogy a levél hamis, és a levélben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra jutnak – írják.

 

Hangsúlyozzák, az OTP Bank soha nem kért és nem kér mailben ügyféladatokat, szolgáltatás megerősítést. Amennyiben adatait mégis megadta, haladéktalanul lépjen kapcsolatba a bank munkatársaival a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben.