Harkányi lány utasította maga mögé az országot

Helyi - szerző: KT

Budapesten rendezték meg a cselgáncsosok legfiatalabb korosztályának országos bajnokságát, ahol a dobogó tetejére Molnár Ajsa állhatott fel. A harkányi lány a Siklós SE Judo Szakosztályának sportolója.

 

Szász Hanna (b) és Molnár Ajsa (j)

 

Míg Molnár Ajsa a 30, a siklósi Szász Hanna a 33 kilogrammosok csoportjában hozta el szombaton az aranyérmet. Az országos bajnokságra négyen utaztak el, Szász Dávid és Jovánovics Ákos nehéz küzdelmek alatt keményen helyt állva kerültek hátrébb – mondta edzőjük, Szigetvári Antal.

 

A lányok nyolc-nyolc ellenfél közül kerültek ki győztesként. A sorsolás révén három küzdelmük volt, akik közül Ajsa egyik ellenfele megsérült, így ő nem lépett tatamira – számoltak be a lányok, akik mögött heti öt edzéssel mintegy másfél év felkészülés áll. Ajsa rögtön az első négy közé került, az elődöntő és a döntő meccsét végigküzdve állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Mint mondta, korábbi versenyekről már ismerte ellenfeleit.

 

Most lazább edzések vannak, az elmúlt időszakban keményen dolgoztak a cselgáncsosok. Ez nem tart sokáig, hiszen a jövő héten Zágrábba látogatunk, majd a miskolci Mikulás Kupa jön – mondta Szigetvári Antal, hozzátéve: Ajsa valószínűleg kihagyja Zágrábot, ő az utóbbi versenyre gyűjti minden erejét.

 

Az edző hozzátette: egyesületük a Magyar Diáksport Szövetség felkérésére a A Sport Legyen a Tied! program keretébe szerda délután a siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskolában, míg hétfőn Harkányban tartanak sportági bemutatót.