Megelégelték a rossz lámpákat, kicserélik az összes kábelt

Gyorshír - szerző: HH

A Kossuth utcában pénteken kezdődött a közvilágítási kábelek cseréje – tájékoztatta lapunkat az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózat Zrt. A vállalat azért döntött a rekonstrukció mellett, mert több alkalommal történt az elmúlt időszakban meghibásodás a közvilágítás áramellátását biztosító földkábel szakaszon.

 

 

A 32 millió forintos összköltségű rekonstrukció során 1150 méter hosszúságú szakaszon – a Petőfi utca kereszteződéstől az Ady Endre utcai kereszteződésig – cserélik ki a földben húzódó kábeleket.

 

A munkavégzés szakaszosan történik. Egyszerre csak egy kisebb területen történik meg a bontás, a szükséges munkavégzés, majd az egyes kiásott szakaszokat a kábelfektetést követően visszatemetik, a burkolatot helyreállítják a szakemberek. Ezt követően ugyanígy folytatódik a munka az újabb szakaszokon, annak érdekében, hogy a fejlesztés a lehető legkevésbé korlátozza az utca napi fogalmát.

 

A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra, sebességkorlátozásra kell számítaniuk az arra autózóknak. A földkábelek cseréjét várhatóan december 11-én fejezik be a szakemberek. Eddig a határidőig gondoskodnak a környezet rendezéséről, a burkolatok helyreállításáról, a megbontott füves, világos területek rendezéséről is – az eredeti állapotnak megfelelően.

 

A munkálatok célja, hogy az elérhető minimálisra szorítsa az esetleges közvilágítási hibákat az adott területen.