Újabb túszdráma Franciaországban – 23:56

Nagyvilág - szerző: HH

Kedd este fegyveresek túszokat ejtettek egy észak-franciaországi településen. A Reuters szerint a belga határhoz közeli Rouabaix-ban többen lőtt sérüléseket szenvedtek. A terrortámadás kizárható, cikkünk az eseményekkel folyamatosan frissül.

 

 ⌚ 23:56 

Egy túszejtő meghalt, a többiek elmenekültek. A túszokat kiszabadították.

 

 ⌚ 22:26 

Hatósági források szerint három fegyveres egy családi házba tört be. A rendőrségre riasztás érkezett, így megzavarták a támadókat, akik közül egyet elfogtak. Két lakó a rendőrségi akció alatt elmenekült, sérültekről nem közöltek semmi. Az egyik túsz egy bankfiók igazgatója, a házban lakó család tagja.

 

 ⌚ 22:01 

Arról érkeztek hírek, hogy egy embert őrizetbe vettek míg két túsz kiszabadult. Ketten még fogságban vannak, a hatóságok nem erősítették meg az értesüléseket.

 

 ⌚ 21:55 

Még mindig csak annyit tudni a helyszínről, hogy a hatóságok felvonultak, elhelyezkedtek. Az eseményeket nem hozzák összefüggésbe a párizsi terrortámadásokkal.

 

 ⌚ 21:11 

A túszejtésnek valószínűleg nincs köze a párizsi támadáshoz, rendprségi források arról adnak hírt, hogy nem terrortámadás történt. A kalasnyikovval felfegyverzett rablók egy családot ejtettek túszul.

 

 ⌚ 21:01 

Helyi értesülések szerint a túszok között van egy bankigazgató és családja is. A helyi televízió úgy tudja, hogy rablás közben zavarták meg az elkövetőket, akik gépfegyverrel nyitottak tüzet egy rendőrre, majd meghúzták magukat egy házban. A környéket lezárták. Ellentmondásos értesülések szerint egy benzinkút vagy egy autószervíz a helyszín.