Nem kell menekülteket befogadni

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

A vasárnap elfogadott zárónyilatkozatnak nem része az, hogy az Európai Unió országai között kötelezően szét lehetne osztani a migránsokat – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió és Törökország vezetőinek vasárnap Brüsszelben tartott rendkívüli csúcstalálkozójának végén.

 

Bakondi György arról beszélt, hogy vissza kell állítani a törvény hatalmát a schengeni határokon – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

 

A főtanácsadó a migránsáradattal összefüggésben hangsúlyozta: száz- és százezer ember veszi jelenleg semmibe az Európai Unió és az egyes tagállamok törvényeit, ami tarthatatlan.

 

A helyzet kezelésére most úgy látjuk, hogy van esély, épp ezért a magyar kormány nem vétózta meg ezt az akciótervet – tette hozzá a vasárnapi EU-török csúcson elfogadott, a menekültválság megoldását célzó tervre utalva.

 

Mint mondta, az majd később derül ki, hogy miként érvényesül a Törökország által adott biztosíték a menekültek feltartóztatására, illetve, hogy mit lehet tenni a görög határ védelméért.